Bănci și Asigurări

JP Morgan continuă să fie cea mai profitabilă bancă de investiţii de la venirea crizei

 JP Morgan, lider în topul băncilor care au câştigat cel mai mult din comisioane

Autor: Radu Racu

07.03.2011, 16:58 38

Banca americană JP Morgan continuă să câştigecel mai bine din comisioane într-un top BloombergMarkets al celor mai profitabile grupuri financiare deinvestiţii, cu venituri de 4,14 miliarde de dolari pe acestsegment, instituţia fiind lider pentru al treilea anconsecutiv.

Podiumul este completat de Morgan Stanley, cu3,67 miliarde de dolari şi Goldman Sachs, cu 3,6miliarde de dolari.

Conform Bloomberg Markets, valoarea totală atranzacţiilor a rămas constantă la 7.000 de miliarde de dolari, întimp ce veniturile băncilor au crescut cu 5,8%, la 49,1 miliarde dedolari.

Pe piaţa fuziunilor şi achiziţiilor, estimatăanul trecut la 2.200 de miliarde de dolari, valoarea comisioanelora crescut cu 17,9 miliarde de dolari.

Într-un an în care cele mai mari tranzacţii au avut loc pepieţele emergente, băncile trebuie să mulţumeascăşi guvernelor, de la Washington şi până la Beijing, pentrucomisioanele obţinute la vânzarea participaţiilor deţinute de statela companii financiare, auto şi alte corporaţii, noteazăpublicaţia, în numărul din aprilie.

Bancherii au fost interesaţi de administrareaunor astfel de oferte, chiar dacă acestea le-au adus comisioane desub 1%, comparativ cu media istorică de 3%-5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO