Bănci și Asigurări

Jumătate din daunele de anul trecut sunt plătite de numai patru asigurători

13.03.2011, 23:47 46

Allianz-Ţiriac,Groupama, Astra şi Uniqa au plătit anul trecut indemnizaţii bruteînsumând 2,3 mld. lei (545 mil. euro), adică 48% dintr-un volumtotal de despăgubiri de 4,7 mld. lei achitate în 2010 pe segmentulasigurărilor generale, potrivit calculelor efectuate de ZF pe bazadatelor publicate de asociaţia asigurătorilor (UNSAR) şi Comisia deSupraveghere a Asigurărilor (CSA).

Allianz, a doua companie din piaţă după primele brute subscrise, aplătit cel mai mare volum de daune, de 765 mil. lei, în timp cefrancezii de la Groupama au achitat despăgubiri de peste 614 mi.lei. Astra, care a urcat anul trecut pe primul loc în clasamentulasigurătorilor, a plătit despăgubiri de 522 mil. lei, fiind urmatăde Uniqa Asigurări, cu 397 mil. lei.

Despăgubirile achitate de cele patru companii reprezintă 72% dintotalul de 3,2 mld. lei al primelor brute subscrise de acestea pesegmentul asigurărilor generale. Un volum important de despăgubiriau mai plătit BCR Asigurări şi Asirom, cu 357 mil. lei şi respectiv332 mil. lei, ambii asigurători situându-se între primele zececompanii după volumul primelor brute subscrise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO