Bănci și Asigurări

Lazea, BNR: Investiţiile străine în România au o calitate care lasă de dorit

Autor: Ciprian Botea

12.01.2011, 16:32 24

Calitatea investitiilor straine atrase de Romania in perioada decreştere economică a fost foarte slabă în condiţiile în carepoliticile promovate de autoritati au încurajat mai puţininvestitiile orietate spre producţie si export şi mai multinvestitiile speculative, a declarat Valentin Lazea,economistul-şef al BNR, în cadrul unei conferinţe organizată deConsiliul Investitorilor Străini şi Academia de StudiiEconomice.

"Calitatea investiţilor străine lasă foarte mult de dorit. Esteşi vina noastră pentru că politicile promovate de autorităţi auatras mai mult investitorii speculativi şi mai puţin investitoriiorientaţi spre export", a spus Lazea. El consideră c miza în aniiurmători este atragerea de investiţii productive şi orientareacătre export.

Lazea mai spune că România se află într-o competiţie directă cualte 191 de state din întreaga lume pentru atragerea de investiţiistrăine şi nu a reuşit să atragă foarte mulţi bani în ultimii doiani în condiţiile în care criza ne-a prins cu deficite foartemari.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO