Bănci și Asigurări

Leul a fluctuat uşor pe o piaţă calmă

Autor: Ciprian Botea

05.08.2011, 00:00 51

Leul a fluctuat uşor ieri pe o piaţă valutară calmă, iar cursuloficial a coborât cu un ban, până la 4,2236 lei/euro, sentimentulinvestitorilor faţă de valutele ţărilor emergente îmbunătăţinud-sedupă măsurile de înăsprire a politicii monetare luate de bancacentrală a Elveţiei.

Dobânda-cheie la franci elveţieni a fost redusă miercuri într-uninterval cuprins între 0 şi 0,25% pentru a diminua interesulinvestitorilor străini, care s-au orientat puternic spreplasamentele în franci elveţieni în ultimele luni pe fondulproblemelor cu datoriile suverane din zona euro şi StateleUnite.

"Valutele din ţările emergente au reacţionat pozitiv laintervenţia Elveţiei în politica monetară, interesul pentru acesteapărând să se îmbunătăţească", a comentat un dealer. Franculelveţian s-a depreciat uşor în faţa euro, paritatea revenind peste1,1 franci/euro, însă mişcarea nu s-a resimţit şi la Bucureşti.Astfel, francul elveţian a mai câştigat un ban ieri, paritateaoficială urcând la 3,8171 lei/euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO