Bănci și Asigurări

Leul, la maximul ultimelor două luni. Cursul se consolidează sub 4,4 lei

Leul, la maximul ultimelor două luni. Cursul se...

Autor: Marius Oncu, Ciprian Botea

28.08.2014, 00:00 244
Cursul de schimb a închis în scădere ieri, pe volume ridicate în piaţa interbancară datorate în mare parte ordinelor de vânzare de euro introduse de investitori străini cu precădere în prima jumătate a zilei. Euro se tranzacţiona la 4,3940 lei la finalul zilei după ce în ziua precedentă fusese cotat la 4,4009 lei. Maximul şedinţei a rămas la 4,40 lei, înregistrat în primele schimburi ale zilei, în timp ce minimul, de 4,3886 lei, a fost atins până la jumătatea zilei, în contextul activităţii mai intense a pieţei interbancare locale. Volumele schimburilor derulate de băncile comerciale au depăşit de peste două ori media unei zile obişnuite, cu circa trei sferturi din total în prima parte a şedinţei, afirmă dealerii.
 
În regiune, forintul s-a întărit uşor faţă de euro, iar zlotul s-a depreciat, însă pieţele din cele două ţări au rămas liniştite în comparaţie cu cea din România, nivelul tranzacţiilor fiind în linie cu o zi obişnuită. BNR a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,3941 lei/euro, în scădere cu 0,2 bani faţă de marţi. Dolarul a fost cotat la 3,3324 lei, în urcare cu 0,3 bani comparativ cu ziua anterioară, în condiţiile în care s-a apreciat puternic faţă de euro pe pieţele internaţionale. Cursul de schimb leu/dolar este calculat de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO