ZF 24

Leul se întăreşte: euro coboară spre 4,46 de lei pe piaţa interbancară

Leul se întăreşte: euro coboară spre 4,46 de lei pe...

Autor: Liviu Popescu

24.06.2015, 11:36 514

Moneda europeană a coborât spre nivelul de 4,46 de lei pe unitate pe piaţa interbancară în această dimineată, în condiţiile în care BNR anunţase ieri o cotaţie de 4,48 de lei.

Situaţia tot mai tensionată cu privire la Grecia, care are termen până săptămână viitoare să ramburseze o plată de 1,5 mld. euro către FMI, influenţează cursul de schimb euro-leu.

„Întărirea leului a continuat pe fondul optimismului cu privire la un acord pentru Grecia. Dacă se va ajunge la un acord în această săptămână, ne aşteptăm ca perechea euro-leu să se întoarcă în intervalul 4,40-4,45”, scriu analiştii ING Bank într-un raport.

Pe piaţa interbancară, perechea dolar-leu a scăzut spre 3,98 lei. Ieri, BNR anunţase o paritate apropiată de 3,99 de lei.

Analiştii ING mai spun în raport că o coborâre sub pragul de 4,40 de lei a euro şi testarea pragului inferior al „zonei de stabilitate” a BNR de 4,38 de lei ar putea atrage o reacţie a băncii centrale având în vedere inflaţia negativă deja anticipată.

„Pentru astăzi ne aşteptăm ca scăderea euro-leu să continue.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO