Bănci și Asigurări

Libra intra pe piata creditului de consum cu oferte care ajung si la 100.000 de euro

22.07.2005, 19:19 22

Libra Bank a lansat trei tipuri de credite de consum in cadrul carora suma maxima pe care un client o poate imprumuta poate ajunge pana la 100.000 de euro, banca nesolicitand din partea clientilor o justificare privind modul de utilizare a banilor.

Lansarea noilor produse face parte din strategia de dezvoltare a bancii, pe langa creditele pentru persoanele fizice autorizate, cum ar fi medicii, farmacistii sau avocatii si atragerea de intreprinderi mici si mijlocii printre clienti

Multe dintre bancile de pe piata au decis in ultimul an sa extinda durata de acordare si suma maxima imprumutata pentru creditele de consum in conditiile in care randamentele oferite de titlurile de stat sau depozitele la banca centrala au scazut substantial, bancile fiind tentate astfel sa indrepte o cota mai mare din lichiditati catre activitatea de creditare.

Noul tip de credit de consum al Libra este construit in trei trepte si ofera clientilor bancii posibilitatea de a alege produsul care li se potriveste cel mai bine in functie de necesitatile financiare.

Produsul situat pe prima treapta, denumit Direct Credit, permite contractarea unui imprumut de pana la 5.000 de euro (echivalent in lei) pe o perioada de cel mult cinci ani si nu necesita din partea clientului nici un fel de factura justificativa privind utilizarea sumei imprumutate, in cazul in care creditul va fi considerat ca avand destinatia de nevoi personale.

Direct Plus - produsul imediat superior - ofera posibilitatea de a imprumuta echivalentul in lei a pana la 30.000 de euro pe o perioada de maximum cinci ani. Pentru acesta sunt solicitate garantii mobiliare (auto) sau imobiliare.

In cazul produsului situat pe cea de-a treia treapta, Direct Extensive, suma maxima ce poate fi imprumutata ajunge echivalentul a 100.000 de euro. Perioada de rambursare este de maximum 25 de ani, fiind solicitate garantii imobiliare.

Potrivit reprezentantilor bancii, Libra se pregateste sa lanseze in perioada urmatoare si un credit imobiliar.

Libra este detinuta incepand din 2003 de fondul de investitii american Broadhurst, administrat de New Century Holdings (NCH) prin intermediul mai multor companii controlate de fond. Broadhurst este unul dintre cei mai importanti investitori straini din Romania, in valoare de peste 200 de milioane de dolari in companii romanesti. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO