Bănci și Asigurări

Lipsa de interes a străinilor pentru leu ţine cursul la 4,35 lei/euro

Autor: Ciprian Botea

07.12.2011, 00:00 179

Cursul de schimb a rămas ieri în jurul pragului de 4,353 lei/euro pentru a patra şedinţă consectutiv pe o piaţă calmă caracterizată de lipsa de interes a investitorilor străini. BNR a afişat un curs oficial de 4,3534 lei/euro după ce la începutul şedinţei de tranzacţionare leul se depreciase uşor până la 4,355 lei/euro în ton cu valutele din regiune. Moneda naţională a fost însă mai puţin afectată decât celelalte valute din regiune datorită interesului mai scăzut al investitorilor străini pentru leu.

Evoluţia pieţelor valutare din Europa Centrală şi de Est a fost determinată de anunţul agenţiei de evaluare Standard&Poors privind intenţia de a reduce ratingul acordat mai multor ţări din zona euro. Leul s-a depreciat marţi cu 1,2 bani faţă de dolarul american, iar cursul a urcat la 3,2486 lei/dolar, în condiţiile în care şi moneda europeană a pierdut teren în faţa dolarului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO