Bănci și Asigurări

Marsh: Asigurătorii trebuie să-şi eficientizeze reţelele. Scăderea tarifelor se va atenua anul acesta

Marsh: Asigurătorii trebuie să-şi eficientizeze reţelele. Scăderea tarifelor se va atenua anul acesta

Autor: Ciprian Botea

18.01.2012, 00:00 290

Asigurătorii vor căuta să devină mai eficienţi, aceasta însemnând reduceri de costuri inclusiv prin ajustări ale reţelelor teritoriale, în condiţiile în care daunalitatea este mare şi veniturile sunt în scădere, consideră specialiştii brokerului de asigurări Marsh. Una dintre soluţii pentru eficientizarea activităţii este dezvoltarea de soluţii IT care să sprijine procesul de vânzare.

De asemenea, presiunea daunelor nu va mai permite firmelor de asigurări să scadă preţurile, fenomen obeservat în ultimii ani pe fondul acutizării competiţiei, iar anul 2012 va fi mai degrabă un an de stabilitate în ceea ce priveşte tarifele de asigurare, potrivit estimărilor Marsh. Daunalitatatea ridicată pe anumite segmente, cum este cel auto, va forţa totodată asigurătorii să-şi diversifice portofoliile, un potenţial ridicat de creştere fiind observat pe segmentul poliţelor de locuinţe.

"Asigurătorii vor analiza mult mai atent riscurile la care se supun clienţii lor, dar şi istoricul daunelor pe care aceştia le-au suferit de-a lungul timpului", comentează Cristian Fugaciu (foto), directorul general al Marsh. Printre tendinţele anului 2012 identificate de Marsh se mai numără creşterea vânzarilor de poliţe de răspundere managerială, a asigurărilor de credit comercial şi o importanţă mai mare a sectorului energiei regenerabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO