Bănci și Asigurări

Marsh vede o stagnare, dupa ce anul trecut a crescut cu 44%

02.06.2009, 18:28 23

Marsh, filiala locala a celui mai mare broker de asigurari din lume, estimeaza pentru acest an o stagnare a volumului de polite intermediate si a comisioanelor incasate, deoarece multe companii si-au redus activitatea.

Marsh este cel mai mare broker independent de pe piata romaneasca si lucreaza numai cu clienti corporate.
"Estimez ca vom ramane la nivelul de anul trecut, din cauza crizei. Primele de asigurare scad deoarece asiguratorii au devenit mai flexibili si accepta sa negocieze reduceri. De asemenea, unele firme s-au inchis, in timp ce altele si-au redus activitatea sau au renuntat la o parte din politele de asigurare", a declarat pentru ZF Cristian Fugaciu, directorul general al Marsh Romania.
In 2008 Marsh a intermediat prime brute subscrise (polite de asigurare) in valoare de 226,2 milioane de lei (61,5 mil. euro), in crestere cu 44% fata de anul anterior, potrivit rezultatelor auditate. Piata de asigurari a inregistrat anul trecut o crestere de 24%, depasind 2,4 miliarde de euro.
Veniturile Marsh s-au ridicat la 27,6 milioane de lei (7,5 mil. euro), cu 29% peste nivelul din 2007. Potrivit datelor companiei, Marsh este lider pe piata intermedierilor de asigurari de raspundere (cota de piata de 40%), de asigurari de incendiu si calamitati (18%) si de asigurari property (15%).
"Cred ca cea mai mare scadere va fi anul acesta pe asigurari auto. Pe property nu vom vedea evolutii spectaculoase, va fi o oarecare scadere, dar nu semnificativa. In schimb, sigur vor creste asigurarile de credit comercial (cumparate de companii pentru a acoperi riscul de neplata al partenerilor de afaceri - n.r.) si cele de raspundere", explica Fugaciu.
La sfarsitul anului trecut asigurarile auto aveau cea mai mare pondere in afacerile Marsh, reprezentand 39% din primele intermediate. O clasa importanta de asigurari sunt cele de credit comercial, cu o pondere de 23%, si cele de incendiu si calamitati naturale, care reprezinta 12% din prime. Marsh intermediaza si asigurari de viata, care anul trecut au avut o pondere de 1,7% din afaceri.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO