Bănci și Asigurări

Mastercard va lansa un program care permite băncilor să ofere servicii de tranzacţionare cripto, aflat în prezent în curs de pregătire pentru etapa pilot

Mastercard va lansa un program care permite băncilor să...

Autor: Roxana Rosu

18.10.2022, 12:55 168

Mastercard va lansa un program global care le permite instituţiilor financiare să le ofere clienţilor opţiuni şi servicii de tranzacţionare cripto, aflat în prezent în curs de pregătire pentru programe pilot.

„Anunţul de astăzi este o abordare conectată a serviciilor care vor contribui la incluziunea, în siguranţă, a următorului miliard de utilizatori în ecosistemul cripto. Investiţiile noastre recente în acest domeniu, precum achiziţia CipherTrace şi Ekata, ne oferă un set unic de opţiuni care ne ajută să le furnizăm clienţilor şi consumatorilor noştri cele mai avansate soluţii tehnice disponibile pe piaţă”,  a spus Ajay Bhalla, President, Cyber & Intelligence, Mastercard.

Raportul New Payment Index 2022 arată că 29% dintre respondenţii la nivel global investesc în criptomonede, iar alţi 65% preferă ca serviciile de criptomonede să fie furnizate de banca cu care colaborează deja.

Prin noul program, băncile partenere Mastercard vor avea acces la servicii de cumpărare, stocare şi vânzare pentru anumite active cripto, completate de servicii de confirmare a identităţii, de securitate cibernetică şi de consultanţă.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO