Bănci și Asigurări

Millennium Bank dă tonul cardurilor de credit pentru refinanţare

Millennium Bank dă tonul cardurilor de credit pentru refinanţare

Autor: Ciprian Botea

03.04.2012, 00:00 694

Millennium Bank, subsidiara locală a grupului portughez cu acelaşi nume, caută clienţi la concurenţă cărora le promite să le refinanţeze datoriile acumulate pe carduri de credit şi facilităţi de overdraft la o dobândă sub media pieţei.

Banca a lansat în premieră pe piaţa locală un card de credit cu opţiunea de refinanţare. Astfel, în momentul în care un client solicită un card de credit îşi poate activa şi opţiunea de refinanţare a unui card de credit mai vechi sau a unei facilităţi de overdraft. Datoria refinanţată poate fi rambursată într-o perioadă cuprinsă între trei şi 30 de luni, cu o dobândă de 12% pe an.

Dobânda medie la nivelul pieţei depăşeşte 20% pe an, în condiţiile în care există foarte puţine oferte cu dobânzi sub acest nivel. Practic, Millennium virează toţi banii băncii emitente a cardului vechi, urmând ca ulterior să încaseze banii în rate de la client. Acesta este primul produs lansat de o bancă locală dedicat exclusiv refinanţării datoriilor acumulate pe cardurile de credit. Multe carduri de credit au fost închise în ultimii ani prin refinanţare, dar procesul se derula de obicei printr-un credit de consum.

Unele bănci au început să promoveze mai agresiv vânzarea de carduri de credit în ultima perioadă în condiţiile în care acesta este singurul produs care a scăpat de restricţiile BNR privind finanţările acordate populaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO