Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor va trebui să refinanţeze în 2011 datorii în monedă locală de 17 mld. lei

07.09.2010, 12:04 25

Ministerul Finanţelor va trebui să refinanţeze anul viitordatorii în monedă locală de 17 miliarde lei, iar deficitul bugetarva fi de 31 miliarde lei, potrivit estimărilor cuprinse într-oanaliză a ING Bank, prezentată marţi, informează Mediafax Business.

Totodată, ING estimează că, dacă arieratele actuale ale statuluinu vor fi plătite mai devreme de anul viitor, deficitul bugetar seva lărgi cu circa 1% din PIB.

Analiza ING Bank se referă la consecinţele faptului căMinisterul Finanţelor a refuzat din această vară să plăteascărandamente mai mari de 7% pentru titlurile de stat nou emise, înlei.

Datoria publică a României a scăzut în iunie faţă de mai cu 1,45miliarde de lei şi a coborât la 34,66% din PIB. În termeninominali, datoria a scăzut la 176,9 miliarde de lei. Cea mai mareparte a datoriei publice, respectiv 43,44%, era în lei, iar 42,16%în euro. Împrumuturile în alte valute reprezantau aproximativ 15%din total. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO