Bănci și Asigurări

Nemţii de la Allianz aduc un austriac şef la Bucureşti

Autor: Ciprian Botea

29.06.2012, 00:07 207

Grupul german Allianz l-a desemnat pe austriacul Remi Vrignaud pe poziţia de director general al subsidiarei locale Allianz-Ţiriac, el urmând să îl înlocuiască din luna august pe Rangam Bir, care a condus compania în ultimii trei ani.

Vrignaud, 36 de ani, a deţinut în ultimul deceniu mai multe funcţii de conducere în cadrul Allianz Elementar, subsidiara austriacă a grupului german.

El va prelua conducerea Allianz-Ţiriac pe 1 august şi urmează să primească avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Rangam Bir, care a condus Allianz-Ţiriac într-o perioadă dificilă traversată de industria asigurărilor, va prelua o funcţie de management în cadrul diviziei din Singapore a grupului german. El fusese promovat la conducerea Allianz-Ţiriac în primăvara lui 2010.

Afacerile Allianz-Ţiriac au fost lovite semnificativ de criza economică, subscrierile coborând cu două cifre în 2010 şi 2011. Compania a încheiat anul trecut pe locul doi în piaţa asigurărilor generale, având venituri din prime de 812 milioane de lei (190 mil. euro), în scădere cu 13%.

Mişcarea nemţilor de la Allianz nu este singulară în piaţă, mai multe companii mari de asigurări schimbându-şi conducerea în ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO