Bănci și Asigurări

Niculae: Banuiesc o concentrare de forte impotriva mea

15.06.2007, 19:17 17

Un pachet de 13,8% din actiunile Asirom, a doua companie de asigurari din Romania, a fost vandut ieri pe piata RASDAQ a Bursei de Valori Bucuresti, pentru aproape 23 mil. euro (74,9 mil. lei). Au avut loc 7 tranzactii pe piata deal, unde partile negociaza direct, la un pret de 0,85 lei/actiune, cu 5% peste pretul de inchidere de miercuri. Valoarea totala a companiei la aceasta cotatie este de peste 166 de mil. euro.
In piata, actiunile Asirom au inchis sedinta la pretul de 0,9 lei, in crestere cu 11% fata de sedinta precedenta.
Potentialii vanzatori sunt Interagro, care detine aproape 50% din companie, fondul de investitii QVT, care controleaza 12% din actiuni sau rafinaria Astra, cu un pachet de 8%. De altfel, aceasta este a doua tranzactie de valoare ridicata cu actiuni Asirom, dupa ce la sfarsitul lunii trecute doua societati off-shore, Tarkul Estates LTD si Waterwe Ventures, au cumparat 14,3% din companie cu 17,8 mil. euro de la fondul de investitii Broadhurst, adica la un pret mai mic decat in cazul tranzactiei de ieri. Ioan Niculae, proprietarul Interagro, spune ca firma sa nu a fost implicata in aceste tranzactii.
"Interagro nu a vandut si nici n-a cumparat ieri nimic. Eu banuiesc ca este vorba de o concentrare de forte a actionarilor minoritari, QVT si Broadhurst, impotriva mea, astfel incat sa isi poata alege reprezentanti in Consiliul de Administratie al Asirom prin metoda votului cumulativ. Pentru acesta, insa, trebuie sa aiba cel putin 33% din actiuni", a declarat pentru ZF Ioan Niculae. El sustine ca in spatele off-shore-urilor care au cumparat 14,3% din Asirom la sfarsitul lunii mai s-ar putea afla fondul de investitii Broadhurst, cel care a vandut atunci, informatie negata de reprezentantii fondului.
Angelo Moskov, CEO al QVT Fund, nu a dat nicio informatie cu privire la tranzactiile care au avut loc ieri pe RASDAQ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO