Bănci și Asigurări

Norma pentru asigurările RCA a fost modificată de ASF pentru a preveni măsuri de infringement de la Comisia Europeană

Norma pentru asigurările RCA a fost modificată de ASF...

Autor: Roxana Rosu

20.08.2021, 00:05 1822

♦ Tarifele de primă practicate vor fi certificate de un actuar avizat, în baza unui raport scris transmis asigurătorului RCA, în care acesta atestă cel puţin faptul că tarifele au fost calculate conform dispoziţiilor legale şi calitatea datelor utilizate respectă cerinţele legale, potrivit proiectului care modifică norma RCA nr. 20 din 2017.

Norma privind asigurările auto din România (norma nr. 20 din 2017) a fost modificată de Autoritatea de Su­praveghere Fi­nanciară (ASF) prin­­tr-un  proiect pe care l-a pus în dez­batere publică, pentru a elimina anu­mite prevederi care făceau obiec­tul unei măsuri de in­fringement din partea Comisiei Europene.

Proiectul are în vedere abrogarea sau modificarea unor prevederi din actuala normă ASF în domeniu, care nu sunt conforme cu prevederile legislaţiei europene sau fac obiectul dis­cuţiilor purtate cu serviciile Co­misiei Europene (COM) în cauza de infringement 2018/4075 . Măsura Co­mi­siei Europene are la bază constatarea neîndeplinirii de către România a obligaţiilor de stat mem­bru al UE privind incom­pa­ti­bi­lita­tea cu Directiva Solvabilitate II şi Directiva MTPL a unor dispoziţii ale legislaţiei româneşti referitoare la asigurarea de răspundere civilă auto adoptate în 2017, se arată în nota de fundamentare a proiectului de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO