Bănci și Asigurări

Nouă şefi ai Raiffeisen au primit bonusuri de 7,6 mil. lei pentru 2011 şi premii amânate de 5,9 mil. lei

Autor: Razvan Voican

03.12.2012, 00:00 1062

Nouă membri ai conducerii Raiffeisen Bank şi angajaţi care influenţează profilul de risc al băncii au beneficiat de o remuneraţie totală brută de 17,6 mil. lei (4,15 mil. euro) pentru rezultatele din 2011, din care 56% au reprezentat salariile fixe, iar restul au fost bonusuri. Conform politicii de remunerare aplicate în banca austriacă, angajaţii pot primi bonusuri cash sau cu valori legate de acţiunile băncii-mamă Raiffeisen Bank International.

Pentru 2011 bonusurile celor nouă angajaţi au însumat 7,6 mil. lei, din care 2,9 mil. lei cash, iar restul în acţiuni. La acestea se adaugă bonusuri amânate de 5,9 mil. lei, din care 1,16 mil. lei cash, iar restul în acţiuni. În cazul angajaţilor a căror activitate influenţează profilul de risc al băncii, 40% din bonusuri sunt amânate pentru o perioadă de până la trei ani, iar sumele stabilite iniţial pot fi ajustate până la eliminare în funcţie de situaţia de la momentul plăţii.

De asemenea, politica de remunerare avizată de Viena prevede că jumătate din bonusul cuvenit acestei categorii de angajaţi este plătit prin instrumente financiare non-cash (legate de performanţa acţiunilor Raiffeisen Bank International pe bursa de la Viena). Cei aproape 6.000 de angajaţi ai Raiffeisen Bank activi la sfârşitul anului trecut au primit pentru 2011 remuneraţii brute totale de peste 394 mil. lei inclusiv beneficii, rezultând un cost mediu pe angajat de 5.485 lei/lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO