Bănci și Asigurări

O zi de respiro pentru leu: cotaţiile pentru euro şi dolar au scăzut uşor marţi

O zi de respiro pentru leu: cotaţiile pentru euro şi dolar au scăzut uşor marţi

Foto Octav Ganea

Autor: Monica Juganaru

06.03.2013, 00:00 140

Cotaţiile monedei naţionale s-au situat uşor peste 4,36 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare de marţi, după o sesiune liniştită, în care jucătorii au transferat volume medii de valută, spun dealerii. La finalul şedinţei, băncile cotau euro la 4,3625-4,3640 lei, în scădere faţă de luni, după variaţii într-un interval foarte scurt pe parcursul zilei.

La finalul şedinţei de la Bucureşti, zlotul se aprecia uşor, iar forintul era în scădere în raport cu euro. BNR a publicat un curs de referinţă de 4,3612 lei/euro, în scădere cu aproape o jumătate de ban faţă de luni. Leul s-a apreciat şi în raport cu dolarul american, iar cursul de referinţă a coborât cu peste un ban, la 3,5478 lei/dolar.

Paritatea leu/franc elveţian a scăzut de la 3,5630 lei/franc la 3,5538 lei/franc. Cursurile leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile afişate marţi de bănci pentru plasamentele cu scadenţă la o zi au coborât la 4,81-5,31% pe an, scăderea fiind determinată de lichiditatea mai ridicată din piaţă. Dobânzile pentru plasamentele pe termen de o săptămână au scăzut, de asemenea, până la 4,92-5,42% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO