Bănci și Asigurări

Omniasig Pensii le-a trimis 70.000 de scrisori clientilor

11.03.2009, 18:32 116

Omniasig Pensii a trimis saptamana aceasta cate o scrisoare fiecarui client, in total aproape 71.000, pentru a-i informa despre viitoarea fuziune cu fondul administrat de BCR Pensii si despre politica de investitii a noului fond, asa cum prevede legislatia in vigoare.

Aceasta este a doua fuziune inceputa pe piata pensiilor private, dupa cea a fondului Eureko cu Bancpost. Clientii fondului administrat de Omniasig Pensii (pilonul II), care va fi cel absorbit, au trei luni la dispozitie pentru a decide daca vor sa se transfere la un alt fond de pe piata in cazul in care nu sunt de acord cu conditiile noului fond. Dupa cele trei luni clientii care se transfera sunt penalizati cu echivalentul a 5% din valoarea activului acumulat in cont.
"Este vorba de scrisori cu confirmare de primire, asa cum prevede legislatia. Fiecare scrisoare are sase pagini, iar intreaga operatiune de infomare a clientilor costa cateva zeci de mii de euro", a declarat Cristina Nitescu, directorul general al Omniasig Pensii.
In urma vanzarii catre grupul BCR, actionarii Omniasig Pensii - grupul TBIH Financial Services (90%) si Omniasig Asigurari (10%) - ar trebui sa incaseze circa 13 milioane de euro, dar pretul final va depinde de cati participanti vor ramane la fond dupa cele trei luni. BCR Pensii are in prezent peste 151.000 de clienti. Preluarea fondului administrat de Omniasig a fost anuntata in septembrie anul trecut, insa initial autoritatea de supraveghere din acest domeniu (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) a respins aceasta tranzactie, deoarece nu a fost de acord cu forma juridica a acesteia. La inceputul acestei luni comisia a aprobat fuziunea dintre cele doua fonduri.
O alta fuziune care urmeaza sa aiba loc pe aceasta piata este cea dintre fondul Eureko si KD, dupa finalizarea fuziunii dintre Eureko si Bancpost.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO