Bănci și Asigurări

Omniasig si-a dublat profitul, la 12 mil. euro

Omniasig si-a dublat profitul, la 12 mil. euro

Click pentru imaginea intreaga

08.04.2008, 19:09 17

Omniasig, al doilea jucator din piata asigurarilor, a obtinut anul trecut un profit brut de 12 milioane de euro (40 de milioane de lei), dublu fata de rezultatul din 2006.
Compania se numara astfel printre putinii asiguratori care reusesc sa obtina un profit semnificativ pe o piata unde majoritatea jucatorilor inregistreaza fie pierderi, fie castiguri foarte reduse, din cauza daunalitatii foarte ridicate din segmentul asigurarilor auto.
"Ne-am concentrat pe asigurari non-auto, pentru a compensa pierderile din asigurari auto si am avut un rezultat foarte bun din investitii financiare, datorita unor plasamente profitabile", a declarat pentru ZF Constantin Toma, presedintele Omniasig.
Allianz-Tiriac, liderul pietei, a inregistrat anul trecut un profit operational de 11 milioane de euro, la fel ca in 2006 si 2005, in timp ce BCR Asigurari, al cincilea jucator din piata, a raportat un profit net de 2 milioane de euro, la jumatate fata de anul anterior. Asigurarile generale nu sunt foarte profitabile din cauza despagubirilor mari platite pentru politele auto, care reprezinta mai mult de jumatate din business in cazul majoritatii asiguratorilor.
"Este foarte clar ca piata asigurarilor generale este dominata de o lupta acerba pentru dobandirea unor pozitii importante, ceea ce le-a impus unor jucatori asumarea riscului pierderilor", a mai spus Toma.
Afacerile Omniasig au ajuns la 265 de milioane de euro (884 de milioane de lei) in 2007, in crestere cu 74% in euro fata de anul anterior. Compania a inregistrat o crestere foarte rapida a asigurarilor auto Casco, de 132% in euro, de la 52,8 milioane de euro in 2006 la 122,6 milioane de euro anul trecut. Din asigurari de raspundere civila auto (RCA), compania a inregistrat prime brute de 71,3 milioane de euro, ponderea asigurarilor Casco si RCA in portofoliul Omniasig ajungand astfel la circa 73%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO