Bănci și Asigurări

Omniasig trece pragul de 500 mil. euro in 2010

20.12.2007, 14:59 15

Afacerile Omniasig, al doilea jucator din piata asigurarilor, vor depasi o jumatate de miliard de euro in 2010, potrivit strategiei companiei pentru urmatorii ani.
"In primul rand, vrem sa ne continuam cresterea peste media pietei si sa mentinem compania printre primii trei jucatori de pe piata. Pentru 2010, urmarim obtinerea unui profit rezonabil, de peste 25 de milioane de euro, la un volum de prime brute subscrise care estimam ca va depasi 550 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Constantin Toma, presedintele Omniasig.
In primele noua luni ale acestui an, afacerile Omniasig, care practica doar asigurari generale, au crescut cu 68% in lei, la 617,7 milioane de lei (187,2 milioane de euro), in conditiile in care primele brute subscrise din asigurari Casco si din asigurari de credite s-au dublat comparativ cu aceeasi perioada din 2006. In primele noua luni, piata asigurarilor generale a urcat cu circa 30% in euro.
Omniasig a incheiat primele trei trimestre cu un profit de 18,4 milioane de lei (5,6 milioane de euro), in crestere cu 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, fiind astfel, alaturi de Allianz-Tiriac, unul dintre putinii jucatori din asigurari generale care au reusit sa mearga pe profit.
Pentru acest an, compania estimeaza afaceri de 240 mil. euro, cu 58% peste nivelul de 152 mil. euro inregistrat anul trecut.
Omniasig a crescut agresiv in ultima perioada, insa brandul foarte puternic al companiei in asigurari generale nu s-a reflectat si in vanzarile de asigurari de viata ale Omniasig Life sau in cele de pensii ale administratorului Omniasig Pensii Private.
Omniasig Life a inregistrat in primele noua luni o crestere a vanzarilor de 28% in euro, usor sub media pietei, primele brute subscrise de companie in aceasta perioada fiind de 10,9 milioane de euro (35,9 milioane de lei). In ceea ce priveste administratorul de pensii private, acesta se plaseaza pe locul 10 in topul administratorilor dupa primele trei luni de la startul campaniei de aderare la fondurile de pensii, cu circa 46.500 de acte de aderare semnate.
"Cresterea redusa a afacerilor Omniasig Life a fost cauzata de schimbarile la nivelul top managementului pe care le-a traversat compania in ultimii doi ani si jumatate. Probabil ca angajatii au raspuns mai greu stilurilor specifice de conducere ale noilor manageri", afirma presedintele Omniasig.
Recent, directorul general al Omniasig Life, Fanel Plopeanu, a plecat din companie, el urmand sa fie inlocuit de croata Zlatka Kular, dupa ce aceasta va primi aprobarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru a putea fi numita in aceasta functie. Plopeanu a venit la conducerea companiei in martie 2006, dupa plecarea Florinei Vizinteanu, actualul director general al BCR Asigurari de Viata.
O alta explicatie a evolutiei lente a Omniasig Life, spune Toma, ar fi miscarile de personal din segmentul asigurarilor de viata, mai puternice decat in alte domenii, si numarul redus de specialisti calificati.
"Pe de alta parte, au aparut fondurile de pensii private, care au insemnat o alta goana dupa personal - o alta tentatie pentru agenti. Mirajul castigurilor din pensii private a fost atat de puternic, incat multi agenti au migrat catre acest domeniu", explica presedintele Omniasig.
Omniasig, Omniasig Life si Omniasig Pensii Private fac parte din grupul austriac Vienna Insurance, care mai detine pe piata locala companiile Unita, Agras si Asirom, ocupand, la nivel de grup, primul loc in industria asigurarilor din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO