Bănci și Asigurări

Omniasig Viata: primele subscrise au scazut cu 40%

10.10.2006, 19:28 15

Omniasig Asigurari de Viata a subscris in primele noua luni prime in valoare de aproximativ 8,5 mil. euro (30 mil. lei), in scadere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei.
Aceasta scadere provine din faptul ca Omniasig Asigurari Viata a incheiat colaborarile cu BCR si cu CEC, care asigurau un volum al subscrierilor de peste 50% din totalul activitatii Omniasig Viata.
Managementul Omniasig Life a incercat sa compenseze scaderea volumului de prime prin dezvoltarea canalelor de distributie. Compania are 60 de agentii fata de 40 cat avea in iunie si 2.500 de consilieri de asigurari in toata tara.
Incepand cu aceasta luna, Omniasig Asigurari de Viata a lansat o noua asigurare de viata cu acumulare de capital, Profit Bond 007.
Aceste polite de asigurare pot fi incheiate pe o perioada de sapte ani, avand o prima de asigurare fixa de 700 de lei. In cazul in care asiguratul decedeaza, Omniasig Asigurari de Viata va rambursa prima de asigurare si, in plus, capitalul acumulat pana la data decesului.
In caz contrar, la incheierea celor sapte ani asiguratul va primi suma totala de 1.050 lei, adica suma asigurata plus un randament de 50%. Aceeasi suma se poate obtine in cazul unui depozit bancar pe 6 ani, in cazul in care dobanda ar fi de 0,7%.
"Pentru incheierea acestor polite de asigurare nu este nevoie de subscriere si nu se tine cont de varsta sau sexul asiguratului", a spus Fanel Plopeanu, general manager la Omniasig Asigurari de Viata.
Omniasig Asigurari de Viata a emis 10.000 de asemenea polite, al caror punct forte este simplitatea procedurilor. Totodata, aceeasi persoana are posibilitatea de a incheia mai multe polite de asigurare de acest tip.
Omniasig Asigurari de Viata a inregistrat anul trecut subscrieri de circa 17 milioane de euro si a avut o cota de piata pe asigurari de viata de peste 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO