Bănci și Asigurări

Operatiunile locale ale Citibank vor fi inglobate in Citicorp

19.01.2009, 18:03 15

Operatiunile locale ale Citibank vor fi incluse in noua structura a Citicorp, care va rezulta in urma reorganizarii gigantului financiar american.

"Toate activitatile Citibank din Romania vor face parte din Citicorp", au explicat pentru ZF reprezentantii bancii.
Citi, care a anuntat saptamana trecuta pierderi de circa 8 miliarde de dolari pentru trimestrul al patrulea din 2008 (al cincilea consecutiv cu rezultat negativ), va implementa un plan de reorganizare, urmand ca operatiunile sa fie separate in doua entitati. Citicorp va mosteni activitatile bancare globale, in timp ce liniile de administrare a activelor, brokeraj, consumer finance, precum si alte active vor fi integrate in Citi Holding. Managementul Citi Holding va avea ca obiective administrarea riscurilor si a pierderilor, in paralel cu maximizarea valorii activelor.
Citi a renuntat de anul acesta la licenta bancara oferita de BNR, preferand sa opereze pe plan local ca subsidiara a Citibank Dublin.
Americanii, care sunt prezenti pe piata de la jumatatea anilor nouazeci, au ramas concentrati pe zona de finantari corporatiste si trading. Banca a oferit servicii de retail printr-o subsidiara, CitiFinancial, care vindea insa doar credite de consum, printr-o retea independenta de centre si consultanti financiari.
Potrivit planurilor prezentate in decembrie pentru ZF de Shahmir Khaliq, directorul general al Citibank Romania, banca se va concentra anul acesta pe dezvoltarea unei oferte complete pe retail. Banca a lansat in vara trecuta un card de credit sub brand propriu, acesta fiind primul pas in dezvoltarea ofertei de retail. Anul acesta urmeaza sa fie dezvoltate si servicii de wealth management.
Potrivit lui Khaliq, reteaua teritoriala urmeaza sa fie adaptata noii strategii de abordare pe retail, insa ritmul deschiderii de unitati urmeaza sa fie stabilit in functie de evolutia pietei.
In paralel, vor fi dezvoltate diviziile de corporate si cea pentru intreprinderi mici si mijlocii.
Divizia CitiFinancial urmeaza sa fie inglobata in operatiunile bancii, urmand sa se renunte treptat la acest brand. In cadrul acestei repozitionari strategice, Citi va renunta la 22 pana la 30 dintre centrele CitiFinancial, iar peste 80 de angajati vor fi disponibilizati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO