Bănci și Asigurări

Optimismul a ţinut puţin. Euro reia creşterea

Optimismul a ţinut puţin. Euro reia creşterea

Autor: Liviu Chiru

23.06.2011, 00:01 409

Leul a pierdut ieri aproape tot terenul câştigat marţi în faţaeuro, după ce optimismul investitorilor legat de evoluţiile dinGrecia s-a estompat, cu toate că noua echipă a Guvernului propusăde premierul Papandreou a supravieţuit unei moţiuni de cenzură înParlamentul de la Atena. BNR a calculat un curs de 4,2517 leipentru un euro, cu 1,07 bani peste nivelul precedent. Dolarul apierdut 0,05 bani, coborând marginal la 2,9596 lei.

"În ciuda unui rezultat pozitiv (al votului de la Atena - n.red.), leul a pierdut teren încă de dimineaţă, ceea ce sugerează căo parte din optimism fusese reflectat în cotaţii încă de marţi.Pentru moment, jucătorii vor rămâne probabil concentraţi asupratrecerii programului de reforme prin Parlamentul grec, astfel căpresiunile de depreciere se vor menţine", comentează analiştii INGBank.

Leul a început ziua mai apreciat: dealerii cotau la deschidereapieţei euro la 4,23 lei, sub nivelul închiderii din ziuaprecedentă. Încă din prima parte a zilei euro a reluat însătraiectoria ascendentă, cotaţiile trecând rapid de nivelul de 4,24lei pentru un euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO