Bănci și Asigurări

OTP Bank România a încheiat primele trei luni ale anului cu o pierdere de 10,7 milioane lei , ca urma a triplării costurilor de risc în contextul epidemiei Covid-19

OTP Bank România a încheiat primele trei luni ale...

Autor: Roxana Rosu

08.05.2020, 16:28 202

OTP Bank România a încheiat primele trei luni ale anului cu o pierdere de 10,7 milioane lei (0,9 miliarde HUF), ca urma a triplării costurilor de risc, în contextul epidemiei Covid-19, arată raportului publicat la Budapesta de grupul ungar.

Profitul operaţional aferent primelor trei luni ale anului a scăzut uşor la 36 milioane lei (2,5 miliarde HUF), după creşterea cu 12% a veniturilor totale, la 147 mil.lei, dar şi a cheltuielilor operaţionale cu 18%, la 11 mil.lei, pe fondul implementării programului de dezvoltare organică demarat în 2019.

Venitul net din dobânzi a crescut cu 24% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut fiind susţinut de dezvoltarea portofoliului de credite performante şi de îmbunătăţirea marjelor de dobândă.

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 20% în primul trimestru, susţinut de un avans al creditării pentru segmentul IMM (+30%), al cererii pentru credite imobiliare (+22%) şi a cererii de finanţare din partea segmentului corporate (+15%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO