Bănci și Asigurări

(P) #Dreptullabanking te provoacă La Taclale şi Parale

(P) #Dreptullabanking te provoacă La Taclale şi Parale

Autor: Publicitate

27.08.2020, 12:17 409

#Dreptullabanking, campania băncilor din România, a plecat la drum #peîncredere. Miza campaniei este consolidarea încrederii în sistemul bancar şi creşterea conştientizării privind rolul şi misiunea sistemului bancar în economie. Sistemul bancar românesc a creditat populaţia, companiile şi economia României în ansamblu cu peste 84 miliarde euro, dacă analizăm atât soldul creditului neguvernamental aferent lunii iulie 2020, cât şi soldul creditului guvernamental. Populaţia şi companiile au absorbit peste 56 miliarde euro, potrivit soldului neguvernamental. Soldul creditului neguvernamental este calculat ca diferenţa dintre totalul creditelor acordate populaţiei şi companiilor şi rambursările parţiale şi totale, precum şi vânzările de credite. O analiză recentă arată că volumul creditelor noi acordate populaţiei şi companiilor, în cele patru luni de la debutul pandemiei, reprezintă 8,5% din soldul creditului neguvernamental aferent lunii iunie 2020. Astfel, volumul finanţărilor intermediate de băncile din România este mult mai amplu, în pofida faptului că gradul de intermediere financiară, calculat ca pondere a creditului neguvernamental în PIB, s-a redus cu 15 puncte procentuale, până la 25%, comparativ cu datele de acum un deceniu. Principala influenţă în reducerea gradului de intermediere provine din efectul de bază, creşterea PIB.

De altfel, după 14 ani parcurşi sub umbrela UE, de când România a aderat la familia europeană, Produsul Intern Brut nominal a avansat cu 256%, până la aproximativ 221 miliarde euro. PIB/cap de locuitor în România, exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), a atins 69% din media UE în 2019, faţă de 44% în 2007. O parte importantă din progresul economiei României se datorează finanţărilor acordate de bănci, iar statistici concrete despre contribuţia băncilor la dezvoltarea economiei reale pot fi găsite pe www.dreptullabanking.ro .

Există o corelaţie puternică între PIB per capita şi nivelul educaţiei financiare.

În România, PIB/cap de locuitor se ridica la 9.130 euro în 2019, iar nivelul educaţiei financiare are un potenţial extraordinar de creştere.

România poate migra spre lotul ţărilor UE în care PIB per capita tinde spre 20.000 euro cum sunt Cehia, Portugalia şi Slovenia, iar pentru aceasta trebuie să crească şi nivelul educaţiei financiare care, în final, conduce la îmbunătăţirea bunăstării financiare.

Sistemul bancar este unul dintre artizanii transformării României în materie de educaţie financiară.

În Campania #Dreptullabanking am îmbinat educaţia financiară cu divertismentul, iar Cabral a transformat informaţiile de educaţie financiară într-un show online "La Taclale şi Parale" care surclasează multe dintre emisiunile de divertisment. În plus, "La Taclale şi Parale" aduce informaţii de natură financiară extrem de benefice, premii în vouchere Emag şi premiul cel mare în valoare de 1.000 euro oferit de Asociaţia Română a Băncilor. În emisiune s-au înscris să participe 600 de curajoşi, iar "bătălia" strânsă în cunoştinţe financiare se dă sâmbătă, 29 august 2020, ora 11, pe Facebook Dreptullabanking.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO