Bănci și Asigurări

Piata asigurărilor din Banat nu se prea vede în statistici din cauza programelor internaţionale ale străinilor

ZF şi Omniasig au organizat ieri la Timişoara conferinţa „Piaţa asigurărilor în Banat“

ZF şi Omniasig au organizat ieri la Timişoara conferinţa „Piaţa asigurărilor în Banat“

Autor: Anelis Baciu

30.03.2016, 00:07 290
Achiziţiile de asigurări ale multinaţionalelor din Banat prin programe internaţionale nu sunt măsurate de nicio statistică locală sau centrală, ceea ce face ca imaginea de ansamblu a pieţei reflectată în cifrele oficiale să indice o dez­vol­tare slabă a afacerilor cu asigurări în regiune în mod ero­nat. La această concluzie au ajuns ieri reprezentanţii me­diului de afaceri şi cei din asigurări care au participat la conferinţa „Piaţa asigurărilor în Banat“ organizată de Ziarul Financiar împreună cu Omniasig.

„O discuţie me­­reu pre­zentă când vine vor­ba de afa­cerile noastre din regiunea Banat este de ce nu vin­dem mai mult aici. Răspun­sul este că sunt inves­ti­tori stră­ini care încheie po­liţe la nivel de grup şi la care noi nu avem acces. Aceste con­tracte de asigurare nu apar în statistici“, a explicat Costi Stratnic, chief sales officer în cadrul Omniasig.

Achiziţiile de asigurări ale mutinaţionalelor prin pro­gra­me internaţionale fac astfel ca Timişul, cel mai mare judeţ din Banat şi unul dintre cei mai importanţi poli ai economiei naţionale, să figureze în statisticile ASF cu doar sub 3% din primele brute subscrise la nivel naţional, deşi ponderea afacerilor din zonă în total economie este dublă.

Potenţialul mare de dezvoltare în această zonă a fost subliniat şi de Mihai Tecău, CEO al Omniasig, care spune că numărul mare de IMM-uri şi companii străine face din Banat o zonă importantă pentru industria de asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO