Bănci și Asigurări

Piaţa interbancară a fost pe excedent de lichiditate şi în luna mai, de peste 3 mld. lei, însă volumul s-a mai redus faţă de aprilie. În luna mai, suma depusă de bănci la BNR prin facilitatea de depozit a ajuns 1,54 mld. lei

Piaţa interbancară a fost pe excedent de lichiditate...

Autor: Claudia Medrega

10.06.2021, 17:30 103

♦ Excedentul de lichiditate a ajuns în luna mai la 3,1 mld. lei, după ce în aprilie era de 4,6 mld. lei, iar în martie a fost deficit de 2 mld. lei, în februarie a fost surplus de 2,4 mld. lei, iar în ianuarie excedentul de lichiditate a depăşit 8,3 mld. lei ♦  Băncile au depus bani la BNR şi prin licitaţiile de atragere de depozite, stocul mediu depăşind 1,6 mld. lei.

Piaţa interbancară a fost pe ex­ce­dent de lichiditate în luna mai, de aproximativ 3,1 mld. lei, însă volu­mul s-a diminuat faţă de surplu­sul din aprilie, de 4,6 mld. lei.

BNR a rămas astfel în luna mai 2021 debitor net în raport cu băncile co­merciale, în condiţiile menţinerii pieţei interbancare pe excedent de lichiditate.

Băncile care au avut zile pe care le-au încheiat cu lei în exces au apelat în cea de-a cincea lună a acestui an la faci­li­tatea de depozit pe o zi oferită de BNR, precum şi la licitaţiile de atra­gere de depozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO