Bănci și Asigurări

Piaţa leasingului a crescut cu 28% în primul trimestru

Piaţa leasingului a crescut cu 28% în primul trimestru

Autor: Ciprian Botea

28.05.2014, 00:06 231
Companiile de leasing au acordat în primul trimestru finanţări noi în valoare de 310 mil. euro, cu 28% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită creşterii finanţărilor pentru camioane şi echipamente agricole sau de prelucrare a lemnului, potrivit datelor ALB România (asociaţia societăţilor financiare).
 
“Evoluţia economiei din primul trimestru a influenţat pozitiv performanţa industriei de leasing, care a resimţit o consolidare în primul trimestru, după o perioadă prelungită de stagnări şi scăderi. Dacă previziunile de creştere economică vor fi confirmate şi spre finalul anului trendul de recuperare al pieţei de leasing ar putea atinge cea mai bună creştere din ultimii patru ani”, afirmă Felix Daniliuc, preşedintele ALB România.
 
Piaţa de leasing înregistrase un declin de 9% anul trecut. Companiile de leasing financiar abia au reuşit în ultimii ani să treacă cu volumul finanţărilor noi peste pragul de un miliard de euro, în condiţiile în care în 2007 şi 2008 piaţa ajunsese la 5 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO