Bănci și Asigurări

Piraeus Leasing a finantat active de 195 de milioane de euro anul trecut

18.01.2008, 17:53 26

Piraeus Leasing, companie a grupului elen Piraeus, a incheiat anul trecut cu finantari de 195 de milioane de euro, cu 77% peste nivelul de 110 milioane de euro atins la sfarsitul anului anterior.
"Cresterea este direct influentata de eficientizarea procesului de vanzare, dar si de cresterea inregistrata la nivelul industriei. Daca al doilea factor este corelat cu tendinta generala a economiei romanesti, primul este determinat de eficientizarea canalelor de distributie. Nu in ultimul rand, diversificarea gamei de produse si cresterea numarului de locatii sunt factori care au contribuit si ei la atingerea acestor volume", spune Anca Petcu, directorul general al Piraeus Leasing.
La fel ca alti jucatori din piata, in 2007 compania s-a dezvoltat puternic pe segmentul imobiliar. Daca in 2006 finantarile imobiliare reprezentau 9% din afacerile Piraeus Leasing, anul trecut ponderea acestora a ajuns la 24%, aproape triplu.
Pentru achizitia de autovehicule au fost acordate 31% din finantari, pentru echipamente - 28%, iar pentru autoutilitare - 17%.
"Principala axa de dezvoltare a fost constituita de finantarile imobiliare si de cele de vehicule utilitare. In 2008, estimam ca principalul motor de crestere va fi constituit de bunurile direct productive, cum ar fi echipamentele, imobiliarele si utilitarele, ponderea finantarilor in sectorul vehiculelor pastrandu-se la un nivel constant", afirma Petcu.
Pentru 2008, Piraeus Leasing si-a bugetat finantari de 250-270 de milioane de euro.
"Am prevazut o marja de aproximativ 20 de milioane de euro, intrucat pentru noi 2008 va fi un an de consolidare. Pentru ca in fiecare an volumul inregistrat de companie s-a dublat, vom trece la o etapa urmatoare fireasca, caracterizata de adaptarea procedurilor la noile volume, dar si de armonizarea cu noile cerinte legislative", explica directorul general al companiei.
Piraeus Leasing are sase lucursale in toata tara, iar in acest an intentioneaza sa mai deschida cinci. Compania este controlata de Piraeus Bank Grecia si Piraeus Bank Romania si are un capital social de circa 7 milioane de euro.
Piraeus Leasing a incheiat anul trecut aproape 3.900 de contracte, numarul contractelor din portofoliu ajungand astfel la 8.400.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO