Bănci și Asigurări

Piraeus Leasing, finantari de 90 mil. euro in primul semestru

31.07.2007, 16:50 22

Piraeus Leasing a incheiat contracte in valoare de 90 de milioane de euro in prima jumatate a anului, cu 150% mai mult decat in aceeasi perioada din 2006. Numarul contractelor incheiate de companie in primul semestru se ridica la 1.850.
"La baza acestei cresteri au stat factori precum dublarea productivitatii pe angajat, extinderea retelei de sucursale (...), colaborarea de tip crosseling cu cele 70 de sucursale ale Piraeus Bank si dezvoltarea continua a produselor destinate leasingului imobiliar", explica reprezentantii companiei.
Pe leasing imobiliar, compania a semnat contracte in valoare de 10 milioane de euro in primul semestru, destinatia finantarilor fiind spatii de birouri, cladiri industriale sau proiecte rezidentiale. Pana la sfarsitul anului, oficialii companiei estimeaza ca afacerile pe acest segment vor ajunge la 30 de milioane de euro.
Finantarile pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare reprezinta 40% din totalul contractelor incheiate de Piraeus Leasing, cele pentru vehicule comerciale - 22%, iar cele pentru echipamente comerciale si de constructii - 21,5%.
"Cred ca procesul rapid de evolutie al Piraeus Leasing va continua astfel incat valoarea contractelor de leasing ale companiei va depasi la sfarsitul acestui an 200 de milioane de euro", a declarat Anca Petcu, directorul general adjunct al Piraeus Leasing. Grecii de la Piraeus, unul dintre cele mai mari grupuri de pe piata elena, au intrat pe piata locala in 2000, prin achizitia Pater Bank. Intre timp, au dezvoltat o companie de leasing, in 2003, si detin mai multe societati de servicii financiare.
Grecii au anuntat ieri numirea unor membri noi in conducerea Piraeus Bank Group Romania. Astfel, Michalis Lachanas, directorul Piraeus Leasing, si Nikolas Hinoporos, directorul trezoreriei bancii, au fost numiti directori generali adjuncti ai grupului. Lachanas va coordona divizia corporate a bancii, dar si activitatea Piraeus Leasing si Piraeus Insurance Reinsurance Broker.
Hinoporos va coordona Trezoreria bancii, precum si diviziile de Fonduri mutuale si Investitii bancare si compania Piraeus Securities.
Anul trecut, grecii l-au adus pe Catalin Parvu, fostul sef al retailului la Banca Tiriac, pe postul de director general, responsabil cu retailul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO