Bănci și Asigurări

​Piraeus şi National Bank of Greece au probleme în atragerea de fonduri pentru acoperirea deficitului de capital

​Piraeus şi National Bank of Greece au probleme în...

Autor: Liviu Popescu

19.11.2015, 12:14 688

​Piraeus Bank şi National Bank of Greece, ambele prezente cu operaţiuni şi pe piaţa din România, ar putea fi nevoite să solicite ajutor Fondului de Stabilitate al Greciei în condiţiile în care grupurile bancare  se chinuie să atragă de la investitori banii necesari a acoperi deficitul de capital, scrie Financial Times.

Piraeus Bank, care pe piaţa locală controlează al 11-lea jucător, a acoperit până în prezent trei sferturi din suma de 1,34 miliarde de euro pe care speră să îi atragă de la investitorii privaţi pentru a acoperi deficitul de capital în cazul scenariului de bază.

National Bank of Greece, cel mai mare grup financiar elen şi care în România controlează Banca Românească, încă urmăreşte să atragă suficiente comenzi pentru a acoperi 1,46 miliarde euro pe care sper să îi strângă din vânzarea de acţiuni.

Cele patru bănci mari din Grecia, respectiv NBG, Alpha Bank, Piraeus Bank şi Eurobank, toate cu operaţiuni şi în România,  au un deficit cumulat de capital de 4,4 mld. euro în scenariul de bază şi de 14,4 mld. euro în condiţii adverse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO