Bănci și Asigurări

Porsche Asigurari, obiectiv de 6.000 de polite anul viitor

29.10.2008, 19:40 43

Porsche Asigurari, companie a grupului austriac Porsche, care a fost lansata ieri in mod oficial pe piata, si-a stabilit drept obiectiv pentru anul viitor vanzarea a 6.000 de polite de asigurare.

Compania va vinde numai polite Casco, limita maxima a sumei asigurate fiind de 150.000 de euro, care va putea fi insa depasita in cazul unor clienti. "Produsul pe care il oferim este o asigurare full-casco pentru autoturisme noi achizitionate de la Porsche in sistem leasing. Vom vinde politele numai prin dealerii Porsche, iar contractul de asigurare va putea fi incheiat direct in showroom", a declarat Alexander Necolar, directorul financiar al Porsche Finance Group.
Se vor putea asigura la Porsche numai clientii care cumpara masini cu finantare de la Porsche Leasing, cotatia de prima fiind de 4,8-5% din suma asigurata. Aceasta inseamna ca, pentru o masina de 20.000 de euro, prima de asigurare pentru polita Casco se ridica la 1.000 de euro pe an. In perioada urmatoare, compania va asigura si masinile achizitionate prin credit de la Porsche Bank si cele cumparate cu plata in numerar.
"Pe termen lung ne-am propus sa asiguram 30% din masinile finantate de Porsche", spune Kurt Leiner, directorul executiv al Porsche Finance Group. In primele noua luni, grupul a finantat achizitia a 15.000 de masini, adica o treime din cele vandute de Porsche Romania.
Compania de asigurari a Porsche functioneaza ca sucursala a companiei-mama din Austria, valoarea totala a investitiei pentru dezvoltarea acesteia fiind de 8,5 milioane de euro, suma care a acoperit si constructia unui sediu nou.
Porsche Finance Group acorda servicii financiare pentru achizitia marcilor de automobile importate de Porsche Romania: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi si Porsche. Grupul cuprinde, pe langa compania de asigurari, o banca, o companie de leasing financiar, una de leasing operational si un broker de asigurari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO