Bănci și Asigurări

Porsche isi aduce compania de asigurari pe piata locala

19.02.2008, 21:05 93

Grupul financiar Porsche va infiinta pana la sfarsitul acestui an o companie de asigurari generale care va vinde doar polite auto Casco.
"La sfarsitul anului trecut a fost luata decizia de a infiinta o companie de asigurari in baza dreptului de libera circulatie a serviciilor, care va fi o sucursala a firmei-mama din Austria. S-a considerat ca acesta este cel mai simplu mod de desfasurare a business-ului in Romania", afirma Virgil Chirica, head of insurance in cadrul grupului financiar Porsche Bank.
El spune ca societatea de asigurari va fi lansata in trimestrul patru al acestui an si va avea aceeasi strategie ca si celelelate companii din grup, adica va oferi produse conexe industriei auto.
"Primul produs pe care il vom vinde va fi asigurarea Casco pentru masinile vandute de Porsche. Pentru politele RCA, vom alege un partener din cei patru asiguratori cu care lucreaza brokerul nostru de asigurari", sustine Chirica. Brokerul de asigurari al grupului, Porsche Insurance Broker, lucreaza cu Allianz-Tiriac, Omniasig, Astra-Uniqa si Generali, asiguratori ale caror produse le va vinde si dupa infiintarea propriei companii de asigurari. Grupul mai opereaza pe piata locala o banca, o societate de leasing financiar si una de leasing operational.
Pentru primul an de functionare, Chirica estimeaza ca societatea de asigurari va vinde circa 5.000 de polite Casco. "Produsele noastre vor fi vandute prin intermediul dealerilor auto, iar activitatea de solutionare a daunelor va fi externalizata catre firme specializate, care au o prezenta foarte buna in teritoriu", spune seful diviziei de asigurari a grupului Porsche.
Politele auto Casco si RCA sunt cele mai neprofitabile linii de business pentru asiguratori, multe companii inregistrand pierderi din cauza daunalitatii ridicate inregistrate de aceste asigurari. Chirica afirma ca daunalitatea s-ar putea reduce in a doua jumatate a acestui an, dupa ce mai multi asiguratori vor introduce fransize la asigurarile Casco odata cu intrarea in vigoare a constatarii amiabile a accidentelor usoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO