Bănci și Asigurări

Porsche Leasing, profit de 8,4 mil. euro la noua luni

06.12.2007, 14:56 23

Porsche Leasing, compania captiva a importatorului auto Porsche, a incheiat primele noua luni ale acestui an cu un profit de peste 8,4 milioane de euro, in crestere cu 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Valoarea bunurilor finantate de companie a urcat cu 11% in aceasta perioada, la 248,7 mil. euro, in conditiile in care in primele noua luni din 2006 a fost de 224,4 mil. euro.
Numarul contractelor incheiate de Porsche Leasing in primele trei trimestre este de peste 16.300, portofoliul companiei fiind format acum din peste 60.000 de contracte.
Pana la sfarsitul anului, Porsche Leasing estimeaza ca va finanta 20.000 de autoturisme, in valoare totala de 320 de milioane de euro, reprezentand 40% din livrarile importatorului auto Porsche Romania.
"Pentru anul urmator, ne asteptam la o crestere de 10% a valorii autoturismelor finantate si la o cota de finantare de circa 40% din vanzarile Porsche Romania", a declarat Helian Redai, directorul de vanzari si marketing al grupului Porsche Bank.
Circa 70% din clientii Porsche Leasing sunt companii, restul fiind persoane fizice.
Porsche Leasing este controlata de Porsche Bank Salzburg, care detine 99% din actiuni, si are un capital social de 3,44 mil. euro. Compania opereaza la nivelul intregii tari printr-o retea de 80 de dealeri auto.
Porsche ocupa locul trei in topul companiilor de leasing dupa primele noua luni ale anului, primul loc fiind ocupat de UniCredit Leasing Corporation (finantari de 350 de milioane de euro in noua luni), companie rezultata in urma fuziunii dintre UniCredit Leasing si HVB Leasing, iar al doilea - de BCR Leasing (finantari de 280 mil. euro).
Dintre companiile prezente in top 10, Porsche Leasing a inregistrat cea mai lenta crestere a finantarilor acordate, de 11%, in timp ce unele companii, cum ar fi Credit Europe Leasing sau Piraeus Leasing, au raportat dublari ale afacerilor (cresteri de 84%, respectiv 100%).
Finantarile totale acordate de companiile de leasing de pe piata locala ar putea ajunge la 4,2 miliarde de euro, arata estimarile Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB). Aceasta ar insemna o crestere de aproape 30% fata de anul trecut, cand piata s-a ridicat la 3,26 miliarde de euro.
In prima jumatate a acestui an, piata leasingului a fost de 2,17 mld. euro, cea mai mare parte a finantarilor - de 70% - fiind destinate achizitiei de autoturisme. Circa 22% din finantarile acordate de companiile de leasing au fost pentru echipamente, iar restul - pentru dezvoltari in sectorul imobiliar.
In 2008, potrivit ALB, piata isi va mentine ritmul de crestere de 30%, urmand sa ajunga la 5,5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO