Bănci și Asigurări

Portughezii vor să scoată Millennium pe profit în 2014 şi apoi să o vândă

Portughezii vor să scoată Millennium pe profit în 2014...

Autor: Razvan Voican

24.09.2013, 00:06 301
Millennium Bank, controlată de unul dintre cele mai mari grupuri bancare portugheze, dar care a avut nevoie de ajutorul statului pentru a rezista în criză, „trebuie” să intre pe profit anul viitor, potrivit raportului semestrial al băncii-mamă, după şase ani de la intrarea pe piaţă printr-un proiect de la zero.
 
Iunie 2013 a fost prima lună de la înfiinţare când banca a înregistrat profit operaţional, în urma eforturilor de aliniere a costurilor cu capacitatea de a genera venituri. Astfel, banca şi-a redus costurile operaţionale pentru al treilea an la rând prin renegocierea contractelor de închiriere, simplificarea mai multor proceduri de business cheie şi ajustarea numărului de angajaţi până la 584, respectiv cu aproape 150 mai puţini faţă de efectivele din 2010.
 
Reţeaua numără 65 de unităţi de retail faţă de 74 în 2010, şi 8 centre corporate, servind 57.000 de clienţi.
 
Unul dintre piloni este creşterea vânzărilor, inclusiv pe seama adoptării unui model de distribuţie în retail bazat pe sucursale mari, cu relationship manageri şi experţi pe produse şi unităţi mici concentrate pe tranzacţii bancar şi vânzarea de produse de bază. O altă ţintă o reprezintă clienţii IMM din domenii cu perspective favorabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO