Bănci și Asigurări

Preşedintele celei mai puternice bănci centrale din lume recunoaşte: unul din factorii care au dus la păstrarea politicii monetare a Fed a fost votul privind rămânerea Marii Britanii în UE

Preşedintele celei mai puternice bănci centrale din...

Autor: Liviu Popescu

16.06.2016, 12:46 1075

Janet Yellen, preşedintele Rezervei Federale a SUA (FED), cea mai puternică bancă centrală din lume, a recunoscut că unul dintre factorii care a dus la păstrarea politicii monetare neschimbată a fost votul privind rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

“Cred că este corect să spun că unul dintre factorii care au determinat decizia este votul privind Brexit de săptămâna viitoare”, a spus Yellen citată de presa internaţională.

Economiştii de la Piraeus Bank România scriu într-un raport că deşi a subliniate necesitatea apariţiei unor semne clare de creştere economică înainte de a înăspri politica monetară, Fed nu a eliminat posibilitatea ca acest lucru să se întâmple la şedinţa din iulie.

Fed a păstrat rata dobânzii în intervalul actual cuprins între 0,25% şi 0,50%.

Preţul metalelor preţioase a urcat în această dimineaţă pe seama aproprierii de ziua votului privind apartenenţa Marii Britanii la UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO