Bănci și Asigurări

Profitul Alpha Bank a scăzut cu 80% în primele nouă luni, la 7 mil. euro

Autor: Ciprian Botea

28.11.2011, 18:47 254

Subsidiarele locale ale grupului elen Alpha Bank au înregistrat un profit brut de 7 milioane de euro după primele nouă luni, în scădere cu aproape 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care veniturile au continuat să scadă şi costul riscului s-a menţinut la un nivel ridicat.

Pe trimestrul al treilea, profitul brut a fost de 1,6 milioane de euro.

Veniturile operaţionale au scăzut cu 20% după primele nouă luni şi au ajuns la 139 milioane de euro, în timp ce cheltuielile operaţionale au fost de 69 milioane de euro, în creştere cu 1,5%.

Cheltuielile cu provizioanele de risc au atins 63 de milioane de euro. Ponderea creditelor neperformante ajungea la 8,9% din portofoliul total în septembrie faţă de 8,4% în iunie.

Banca avea credite acordate de 3,4 miliarde de euro la sfârşitul lunii septembrie, în scădere cu 9,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Depozitele au scăzut cu aproape 17% faţă de anul trecut şi au ajuns la 1,27 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO