Bănci și Asigurări

Provizioanele mari au măcinat profitul BRD

Provizioanele mari au măcinat profitul BRD

Autor: Ciprian Botea

07.11.2012, 00:07 1872

BRD, a doua mare bancă după activele deţinute, a raportat în primele nouă luni un profit net de numai 10 milioane de lei (2,2 mil. euro), din cauza creşterii provizioanelor de risc şi a scăderii veniturilor din dobânzi.

Cheltuielile cu provizioanele au urcat cu 58% în perioada ianuarie-martie şi au ajuns la 1,16 miliarde de lei (260 mil. euro) din cauza scăderii valorii garanţiilor asociate creditelor neperformante. Numai în trimestrul al treilea cheltuielile cu provizioanele de risc au însumat 450 milioane de lei.

De altfel, în trimestrul al treilea banca a raportat o pierdere de 29 milioane de lei (6,5 mil. euro), după ce în intervalul aprilie-iunie înregistrase un rezultat negativ de 44 milioane de lei. Rezultatul agregat din primele nouă luni a rămas pe plus datorită profitului din primele trei luni.

BRD avea la sfârşitul lunii septembrie un sold al creditelor acordate de 36,3 miliarde de lei (circa 8 mld. euro), în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creditarea a accelerat faţă de sfârşitul lunii iunie, când banca raportase o creştere anuală cu 5% a bilanţului.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO