Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank România: Energia electrică utilizată în 88% din agenţiile băncii şi în sediile centrale este din surse regenerabile; până în 2025, parcul auto va fi 10% electric şi 40% hibrid

Raiffeisen Bank România: Energia electrică utilizată...

Autor: Roxana Rosu

28.10.2022, 00:01 192

 

Raiffeisen Bank România a adoptat o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea proceselor interne pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, energia electrică utilizată în 88% din agenţiile băncii (264 din 300) şi în sediile centrale provenind din surse regenerabile.

De asemenea, banca îşi propune reducerea emisiilor provenite din transportul angajaţilor cu maşinile din flota proprie, până în 2025, parcul auto urmând să fie 10% electric şi 40% hibrid. 

„Pentru Raiffeisen Bank, semnarea Angajamentului pentru Mediu accentuează încă o dată responsabilitatea pe care ne-o asumăm pentru gestionarea impactului pe care îl generăm, şi, totodată, afirmarea publică a angajamentului pe care ni l-am luat pentru promovarea unui viitor mai verde. Astfel, contribuim la o societate şi o lume mai responsabilă, construind un viitor mai bun pentru comunităţile pe care le deservim.”, a declarat Cristian Sporiş, Vicepreşedinte Corporaţii, Raiffeisen Bank.

În ianuarie 2021, Raiffeisen Bank International (RBI) a devenit semnatar al Principiilor ONU pentru Banking Responsabil, un parteneriat între băncile din întreaga lume şi Iniţiativa Financiară a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP FI). În primul an după semnare, Raiffeisen Bank România, ca parte din Grupul RBI, a trecut printr-un proces de analiză a impactului portofoliului asupra dezvoltării durabile.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO