Bănci și Asigurări

RBL a dat credite de 15 mil. euro

27.02.2008, 17:32 11

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a acordat credite de 15 mil. euro in primul an de la lansarea activitatii de creditare, valoarea medie a unui imprumut fiind de 10.000 de euro.
Finantarile sunt acordate doar in lei, majoritatea fiind utilizate pentru renovarea si modernizarea locuintelor deja existente. "Faptul ca finantarile acordate de noi sunt doar in lei reduce la zero riscul valutar pe care un client l-ar putea avea in contextul variatiilor de curs. Acest lucru s-a putut observa si in ultima perioada, cand cererea de credite venita catre noi a crescut", a declarat Ionut Costea, presedintele RBL. Banca ofera produse de economisire-creditare pentru achizitia, constructia, renovarea sau extinderea locuintei. Pentru a contracta un Credit Locativ, clientul trebuie sa economiseasca o anumita suma de bani timp de 18 luni, dupa care poate obtine finantarea, la o dobanda nominala fixa de 6% pe an. In cazul in care necesita o finantare rapida, clientul poate lua un Credit Intermediar cu o dobanda de 7,5% pe an, care, dupa 18 luni de economisire, se transforma in Credit Locativ, iar dobanda nominala scade la 6% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO