Bănci și Asigurări

RBS speră la un profit de 30 mil. euro

Autor: Ciprian Botea

07.12.2010, 23:43 33

RBS România, un jucător de talie medie pe plan local controlatde grupul britanic Royal Bank of Scotland, şi-a planificat săîncheie acest an cu un profit net de 130 mil. lei (circa 30 mil.euro), în linie cu nivelul consemnat în 2009, a declaratpreşedintele băncii Johan Gabriels. Pentru anul trecut RBS araportat la Registrul Comerţului un profit brut de 154 mil. lei."Dacă anul viitor profitul va creşte cu 10% vom fi mulţumiţi.Suntem pregătiţi să reluăm creşterea activelor în 2011 după ce amrenunţat la liniile de business neprofitabile şi am stabilit exactpe ce sectoare să ne concentrăm", a spus Gabriels.

În perioada ianuarie-septembrie, banca a făcut profit net de 100mil. lei, conform standardelor locale de raportare (RAS).

Activele băncii au coborât cu circa o jumătate de miliard deeuro în primele nouă luni, până la 1,58 mld. euro (circa 6 mld.lei). RBS a renunţat să mai acorde credite în euro fără garanţii,un segment unde se acumulaseră provizioane importante din cauzaratei ridicate de neperformanţă.

În prezent, banca se concentrează pe atragerea de clienţi dinrândul companiilor mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO