Bănci și Asigurări

Romanii ar da 20 euro pe luna pentru o asigurare de sanatate

12.03.2009, 16:17 29

Persoanele care intentioneaza sa incheie in perioada urmatoare o asigurare privata de sanatate sunt dispuse sa plateasca pana la 20 de euro pe luna pentru aceasta polita, arata un studiu realizat de compania de cercetare de piata Mednet prezentat in cadrul unei conferinte organizate de Media XPRIMM.

Potrivit studiului, 12,9% din angajatii din Capitala si 7,6% din cei care lucreaza in orasele mari, cu peste 100.000 de locuitori, se gandesc sa incheie o asigurare privata de sanatate in scurt timp. Angajatii din Bucuresti spun ca sunt dispusi sa plateasca 71 de lei pe luna pentru aceasta asigurare, iar cei din provincie aproape 85 de lei.
Clientii din Bucuresti cer in principal acoperiri cum ar fi consultatiile si investigatiile in caz de imbolnavire (70,7%), servicii de ambulanta (25,3%) si spitalizare in rezerve private in caz de imbolnavire si accident (18,7%). Si in alte orase mari majoritatea clientilor au nevoie de consultatii si investigatii in caz de imbolnavire (57,1%), aceste servicii fiind urmate de acoperirea totala sau partiala a cheltuielilor pentru medicamente si proteze in perioada spitalizarii (35,7%) si de o linie telefonica de urgenta (31%).
In principal, persoanele care vor sa incheie o asigurare privata de sanatate sunt femei cu studii superioare si venituri de peste 1.500 de lei pe luna in cazul celor din Bucuresti sau de 500-999 de lei in cazul celor din provincie. Acestea intentioneaza sa incheie si alte tipuri de asigurari, cum ar fi cele de locuinta, si nu au abonamente la clinici medicale private.
Pe piata asigurarilor private de sanatate, inca putin dezvoltata, majoritatea clientilor sunt companii, care cumpara aceste polite ca beneficii pentru angajatii lor.
"Criza economica a schimbat foarte multe lucruri. Cele mai multe companii, daca nu chiar toate, minimizeaza costurile de personal si isi reduc intentiile de a acorda beneficii angajatilor sau le diminueaza pe cele existente. O solutie pentru companiile de asigurari ar fi orientarea catre clienti individuali", explica Lacramioara Voinea, managing partner in cadrul Mednet Marketing Research.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 800 de respondenti cu varste intre 18 si 65 de ani in Bucuresti si 803 respondenti in orasele mari, cu peste 100.000 de locuitori. Metoda folosita este sondajul de opinie, marja de eroare fiind de 3,46%.
 
Cine vrea asigurare de sanatate
 
Bucuresti
  • Femeie, 36 - 45 de ani
  • Studii superioare
  • Venit lunar de peste 1.500 de lei
  • Lucreaza intr-o companie privata
  • Are acces la internet
  • Nu are abonament la o clinica privata
 
Provincie
  • Femeie, 26 - 35 de ani
  • Studii superioare
  • Venit lunar intre 500 si 999 de lei
  • Venitul ajunge numai pentru strictul necesar
  • Lucreaza intr-o companie privata
  • Are un copil sub 18 ani
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO