Bănci și Asigurări

Românii cer sute de mii de euro daune morale la accidente

Românii cer sute de mii de euro daune morale la accidente

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

26.03.2012, 00:08 1871

Companiile de asigurări au achitat anul trecut despă­gu­biri pentru vătămări corporale produse în urma unor acci­dente de circulaţie cu o valoare cumulată de 266 milioane de lei (echivalentul a 63 mil. euro), în creştere de 2,5 ori faţă de 2010, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Despăgubirile plătite pentru daune morale şi vătămări corporale au crescut rapid în ultimii ani, ponderea ajungând la aproape 17% din totalul daunelor achitate pe poliţe de răspundere civilă auto (RCA). De exemplu, în 2009 aceste despăgubiri reprezentau 2-3% din valoare totală a daunelor.

"Această evoluţie se explică prin creşterea vizibilităţii companiilor de asi­gurare şi înţelegerea mecanismului de asigurare pentru terţi de către per­soa­nele vătămate. De asemenea, au crescut şi sumele solicitate drept des­păgubire, care ţin cont de ac­tu­alul nivel de trai şi de standardele de viaţă ale fiecărei per­soane", spune Liviu Stoicescu, membru în directoratul Omniasig.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO