Bănci și Asigurări

Saga românească a francezilor de la AXA continuă:

Saga românească a francezilor de la AXA continuă:

Autor: Anelis Baciu

06.07.2015, 00:06 305
Grupul francez AXA - care a intrat pe piaţa românească în 2010 prin achiziţia unui asigurător de viaţă de talie mică, dar a decis după numai trei ani să renunţe la ope­raţiunile locale - spune că va evalua alter­nativele strategice pe care le are după ce nici o a doua încercare de vânzare a com­pa­niei de la Bucureşti (către Certinvest şi SIF Transilvania) nu a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
„Am luat act de decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară şi vom evalua alternativele strategice de care dispunem, ţinând cont de interesele clienţilor şi an­ga­jaţilor”, au comentat la solicitarea ZF re­prezentanţii grupului AXA. Prima încercare eşuată a fost vânzarea către Astra, com­­panie intrată ulterior încheierii acor­du­lui de vânzare-cumpărare în administrare specială.
 
ASF a respins preluarea asigurătorului de către Certinvest, pe motiv de soliditate financiară, reputaţie şi integritate a cumpărătorului. Oficialii ASF s-au temut că Certinvest nu ar fi avut soliditatea financiară de a susţine derularea operaţiunilor de asigurare şi nici capacitatea de a respecta cerinţele prudenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO