Burse - Fonduri mutuale

Certinvest vrea să devină grup financiar după preluarea AXA Asigurări şi Pensia Mea

Eugen Voicu, acţionar fondator al Certinvest

Eugen Voicu, acţionar fondator al Certinvest

Autor: Roxana Pricop

09.04.2015, 00:06 569
Societatea de administrare a investiţiilor Certinvest, cel mai mare manager independent de active, vrea să devină un grup financiar integrat care să acţioneze pe trei linii de business: investiţii, asigurări de viaţă şi pensii private.
 
Anul trecut, administratorul a semnat acordul de preluare a operaţiunilor AXA România, alături de SIF Transilvania, şi a făcut demersurile pentru achiziţionarea companiei de pensii facultative APF de la Metropolitan Life. În prezent, Pensia Mea face parte oficial din portofoliul Certinvest, sub administrarea Certinvest Pensii.
 
„Pentru 2015 ne-am asumat misiunea de a dezvolta sinergiile pe care le-am identificat la nivelul produselor astfel încât să venim cu o ofertă integrată de produse de economisire pe termen lung. Vom investi în specializarea echipei, în platformele de distribuţie şi în instrumentele de comunicare cu clienţii“, a declarat Eugen Voicu, acţionar fondator al Certinvest.
 
Activele totale administrate de Certinvest au înregistrat o creştere de 14% în anul 2014, atingând 259 milioane de lei la 1 ianuarie 2015. Activele societăţii sunt distribuite în fonduri deschise de investiţii (40%), fonduri închise (29%) şi portofolii individuale (31%). Anul trecut, numărul investitorilor Certinvest a crescut cu 6,4 %, atingând 11.728 de clienţi. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate la nivelul portofoliilor private, de 18,5%, urmate de fondurile închise (13,3%) şi fondurile deschise (5,62%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO