Bănci și Asigurări

Şase din 10 români au fost în situaţia de a cere părerea unui al doilea medic pentru confirmarea unui diagnostic sau tratament în ultimii ani

Şase din 10 români au fost în situaţia de a cere...

Autor: Roxana Rosu

19.01.2021, 09:37 180

Şase din 10 români declară că, în ultimii ani, au fost în situaţia de a cere părerea unui al doilea medic pentru confirmarea unui diagnostic sau tratament, categoriile care au apelat cel mai des la servicii de a doua opinie medicală fiind familiile moderne cu copii, în proporţie de 69%, şi tinerii profesionişti, în procent de 63%, arată  un sondaj realizat de Aegon România.

„Rezultatele acestei cercetări arată faptul că, deşi românii s-au mai obişnuit cu situaţia prin care trecem, ei sunt în continuare temători, iar una dintre preocupările principale este sănătatea lor şi a celor dragi. Un lucru natural, având în vedere experienţa ultimelor luni. Cercetările pe care le-am realizat de la debutul pandemiei COVID-19 până acum arată faptul că experienţa acestui an şi-a pus amprenta asupra modului în care gândesc românii, i-a determinat să ia în considerare asigurările, fie pentru sănătate, fie de viaţă cu economisire, tocmai pentru a avea un sprijin în situaţiile neprevăzute. Cred că această criză ne-a maturizat, iar efectele vor începe să se vadă şi mai mult din a doua jumătate a anului 2021, cel mai probabil.”, este de părere Sînziana Maioreanu, Director General al Aegon România. 

Potrivit sondajului, 31% dintre români susţin că ar achiziţiona un serviciu de a doua opinie medicală pentru copil, 24% pentru ei înşişi, în timp ce 17% ar face acest lucru pentru părinţi şi 11% pentru partenerul de viaţă. Restul ar face un astfel de gest pentru bunici, fraţi sau pentru alt fel de rude sau încă nu au luat o decizie în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO