Bănci și Asigurări

Schimbari in conducerile companiilor de asigurari

21.11.2007, 14:40 28

Doua schimbari au avut loc recent in echipele de conducere ale companiilor de asigurari: Mihai Lucanu, directorul diviziei de asigurari de raspundere civila din cadrul AIG Romania, a fost recrutat de grupul australian QBE, in timp ce Fanel Plopeanu a renuntat la functia de director general al Omniasig Life.
Mihai Lucanu, 31 de ani, este acum underwriting manager al reprezentantei locale a grupului australian QBE, care isi va incepe in curand activitatea, dupa ce a notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor referitor la intentia de a vinde polite in Romania. Lucanu a lucrat la AIG Romania timp de 8 ani, iar in ultima perioada a fost responsabil de asigurari de raspundere civila si transporturi. Atributiile lui au fost preluate de Mihnea Tobescu, directorul general al companiei, si de Ancuta Vacareanu. La fel ca AIG Romania, QBE va activa pe segmentul corporate, adica va asigura doar companii.
In 2006, AIG Romania a inregistrat prime brute subscrise de circa 22,3 milioane de euro si un profit net de 0,4 milioane de euro.
O alta schimbare de management in asigurari este plecarea lui Fanel Plopeanu din functia de director general al companiei de asigurari de viata Omniasig Life. ?A fost ceva amiabil. Acum sunt intr-o pauza, am un proiect de care vreau sa ma ocup, tot in domeniul asigurarilor", a declarat el. Plopeanu, 50 de ani, a fost numit sef al Omniasig Life in martie anul trecut, dupa plecarea Florinei Vizinteanu, care acum ocupa pozitia de director general al BCR Asigurari de Viata. Inainte de a veni la conducerea Omniasig Life, Plopeanu a lucrat in Omniasig, ultima functie detinuta fiind cea de vicepresedinte.
Omniasig Life este un jucator de talie mica, afacerile companiei din primele noua luni ale acestui an fiind de 10,9 milioane de euro, in crestere cu 28% in euro comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut..

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO