Bănci și Asigurări

Şeful direcţiei de Supraveghere din BNR, întrebat de ce Marfin a luat depozitele Bank of Cyprus România: " Simplu. Vânzarea către o altă bancă a eşuat"

Şeful direcţiei de Supraveghere din BNR, întrebat de...

Autor: Ovidiu Tempea

26.04.2013, 14:09 1480

Directorul direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, susţine într-un interviu acordat Mediafax că  preluarea depozitelor de la sucursala Bank of Cyprus a fost făcută de Marfin Bank pentru că vânzarea către altă bancă a eşuat.

Întrebat de reporterul Mediafax de ce tranzacţia s-a făcut cu Marfin, Cinteză a replicat: " Simplu. Vânzarea către o altă bancă a eşuat".

Citiţi interviul integral cu Nicolae Cinteză aici

Marfin, subsidiara locală a Cyprus Popular Bank, preia depozitele şi o parte din creditele sucursalei de la Bucureşti a Bank of Cyprus, tranzacţie care pune capăt unei situaţii de criză fără precedent în ultimul deceniu.

Mai multe dtalii despre preluarea depozitelor de către Marfin aici

Banca centrală a Ciprului a decretat joi transferul depozitelor şi al unei părţi din creditele sucursalei de la Bucureşti a Bank of Cyprus către Marfin, subsidiara Cyprus Popular Bank, a anunţat BNR. Depozitele vor ajunge astfel sub schema locală de garantare, iar conturile de peste 100.000 de euro vor fi scutite de taxarea cu până la 60% decisă de autorităţile din insulă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO