Bănci și Asigurări

Şeful pe operaţiuni al Alico preia conducerea Eureko Pensii

Şeful pe operaţiuni al Alico preia conducerea Eureko Pensii
15.06.2010, 23:36 49

Radu Brăgărea (foto), directorul de operaţiuni al AlicoAsigurări (fosta AIG Life), urmează să preia conducerea EurekoPensii, înlocuindu-l pe Besim Jawad, care îşi va încheia în scurttimp mandatul, au declarat pentru ZF surse din piaţă.

Alico este numărul trei pe piaţa asigurărilor de viaţă, iarEureko (deţinută de grupul olandez cu acelaşi nume) ocupă loculcinci în clasamentul administratorilor de pensii privateobligatorii (pilonul II). La sfârşitul lunii mai Eureko avea356.000 de clienţi la fondul pe care îl administrează, active netede 175,3 mil. lei şi o cotă de piaţă de 5,4%.

Aceasta este a doua plecare a unui manager de top din Alico înultima lună. La începutul lunii fostul director de marketing alAlico, Mihai Popescu, a preluat funcţia de director general alAviva Asigurări de Viaţă.

Brăgărea, 34 de ani, activează de şase ani în cadrul AlicoAsigurări. Este absolvent al Facultăţii de Cibernetică Statisticăşi Informatică Economică. Înainte de a fi director de operaţiuni, aocupat poziţia de Customer Services Manager în cadrul Alico.

Besim Jawad, care îşi va încheia în curând mandatul, face partedin echipa care a construit Eureko Pensii. În 2006 a fost managerde proiect în cadrul grupului Eureko (care mai deţine o companie deasigurări, dar şi activităţi în sectorul medical), iar în 2007 adevenit CEO al companiei de pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO